tiistai 6. elokuuta 2013

Jahtikausi lähestyy

Se olisi vain muutama päivä enää ja Vode pääsee ensimmäistä kertaa tänä syksynä passiin. Kyyhkyn metsästys alkaa 10. pvä lauantaina. Hyvän metsämarjasadon vuoksi kyyhkyjä ei toistaiseksi ole ruokinnalla hirveästi näkynyt, mutta toivotaan, että lauantaiaamuna ilmoille kajahtaa edes muutama laukaus.
Eipä tuota enää ole kauhean pitkä aika itse pääjahtiinkaan(sorsalle siis). Ankkoja ruokinnalla käy ihan mukavasti, joten sieltä saamme koiralle varmasti noutoja, jos vain sää meitä suosii. Odotamme jo innolla, että pääsemme kokeilemaan Vodelle niin paljon treenattuja asioita tositilanteissa. Perjantaina lähdemmekin passinrakennukseen ja venekin on saanut uuden, maastoisemman, maalipinnan kesän aikana!
Masi se vain kasvaa ja oppii päivä päivältä lisää uutta. Riistat pentu nappaa suuhunsa kovin pitkään empimättä. Riistoista lokki, varis ja fasaani on pennulle tällä hetkellä näytetty ja kaikki on napattu suuhun ja tultu esittelemään, että mitä kummaa täältä löytyikään! :) Uskon, että Masista vielä varttuu kelpo metsästyskaveri Voden rinnalle. Nyt odottelemme, että hampaat vaihtuvat, ennen kuin esittelemme pennulle taas riistaa. Istuminen sekä käskystä, että pillistä onnistuvat jo mukavasti ja olemmekin päässeet jo alkuun paikallaanoloharjoituksissa. Luoksetulo on myös sekä käskystä, että pillillä jo hyvällä alulla. Tuon pennun työinto ja miellyttämisenhalu tuntuu vain kasvavan viikkko viikolta, joten omistajan onkin laitettava jäitä hattuun, etteivät harjoitukset veny liian pitkiksi. Noutamisen alkeita harjoitellaan myös ja vesinoutojakin pentu on päässyt muutamia rantavedestä harjoittelemaan. Haluamme veden ja noutamisen tutuksi jo nyt, sillä ei mene aikaakaan, kun vedet jäähtyvät ja menevät pennulle liian viileiksi. Tämän pennun kanssa on varmasti mukava lähteä ensi keväänä harjoittelemaan hitusen vaativampia noutoja ja hakutehtäviä, kunhan talven ja tämän syksyn ajan harjoittelemme yhteistyötä ja noutamisen alkeita.
Kajo ja Roki olivat mukana mökkiretkellä saaressa, Roki nautti painileikeistä pennun kanssa ja Kajo uiskenteli innoissaan vedessä. Kohta pääsevät nekin tosihommiin, 20. pvä aletaan harjoitella. :)
Tässäpä tämän torpan terveisiä tältä erää! :)