tiistai 28. tammikuuta 2014

Talvi

Muutama kuva talvisista menoista <3 Klikkaa kuvaa, niin saat sen isommaksi.



perjantai 10. tammikuuta 2014

Tammikuisia treenejä

Sulat maat ja muutenkin kovin kostea ja lämmin keli ovat mahdollistaneet treenailun näin tammikuussakin. Tänään saatiin jo hieman lunta maahan, mutta sitä on vielä sen verran vähän, että nappasin pojat kyytiin ja käytiin treenailemassa keskenämme.
Masi on kyllä huippu kaveri. Poika on "vasta" yhdeksänkuinen, mutta olen tosi varmalla mielellä jo taippareita suunnittelemassa keväälle. Seuratkaahan täältä tuleeko mutkia matkaan ja muuttuuko mielipide kevään mittaan ;)
Masille tein tänään haun ilman mitään motivointia. Vein ruutuun 8 damia, yhden jätin korkeammalle kannon päälle, yhden piilotin kaatuneen puun viereen, yhden jätin puuhun(noin metrin korkeuteen) ja loput levitin koko hakualueelle, lähelle ja kauemmas. Tällä treenillä halusin nähdä, onko Masi ymmärtänyt, mitä "etsi" käsky tarkoittaa ja testata, miten Masi käyttäytyy hajuilla. Vedin kauimmaisia dameja maata pitkin, tehden lyhyitä jälkiä ruutuun. Hajustin damien paikkoja ja hajustin puun alusen, minne damin nostin.
Kävin Masin autosta ja seuruutin hihnassa ruudun lähelle. Näytin hieman kädellä suuntaa ja annoin käskyn. Masi lähti heti reippasti hakemaan ja toi dameja ruudusta helposti ja tasaiseen tahtiin. Välillä otin pieniä seuruutuspätkiä ilman hihnaa paikkaa vaihtaessani. Hieman meinasi välillä keskittyminen kadota, mutta aina käskyn kuullessaan Masi paineli töihin ja pian toikin damin reippaasti luokseni. Paras anti harjoituksessa oli se, kun koira oli kokoajan näkyvissä ja pystyin seuraamaan sen käyttäytymistä ruudussa. Masi käyttää nenäänsä todella hyvin ja hajun saadessaan selvittää sen sitkeästi loppuun asti. Masi on ainakin tähän asti selvittänyt hajut nopeasti ja tehokkaasti. Masi etsi 6/8 damista, sitten päätin, että nyt riittää. Annoin koiralle vapaa-käskyn ja lähdin etsimään ruudussa olevia kahta damia. Ei tarvinnut pitkään etsiä, kun Masi kantoi ne minulle :D
Haun lisäksi harjoittelimme nuorimman kanssa pari kertaa pillipysäytystä ja teimme muutamia palautusharjoituksia.
Voden kanssa tehtiin palautustreeniä, toiveissa, että palautukset olisivat paremmassa kunnossa keväällä. Ollaan Voden kanssa tehty palautustreeniä ruokakupilla kerran tai kahdesti päivässä ja lisäksi palautustreenit Masin muiden treenien ohessa.
Tässä hieman kuulumisia, toivotaan, että saadaan viikonlopun aikaan kuvia treeneistä!

tiistai 7. tammikuuta 2014

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi

Sain vihdoin hieman päiviteltyä blogia, niin tuloksien kuin tekstienkin osalta.

Vuosi 2013 oli täynnä noutajamaista menoa, jänisjahteja ja hirvijahteja unohtamatta. Takana on hieno vuosi Voden kanssa. Saimme kesällä taipumuskokeesta hyväksytyn tuloksen ensiyrittämällä ja sen jälkeen starttasimme NOWT:ssä kolme kertaa, tuloksina nolla, kakkonen ja viimeisestä kokeesta ykkönen. Treenailtu ollaan Voden kanssa pitkin vuotta, välillä rankastikin ja välillä lomaillen. Metsällä Vode toimi erinomaisesti tänä vuonna. Vode pääsi ensi kertaa myös kokeilemaan haavakkojäniksen ja haavakkometson jäljitystä ja molemmat saimme Voden avulla talteen! Saan olla Vodesta ylpeä.
Masista varttui loppuvuoden aikana oikein lupaava "nuorimies". Olemme jonkin verran treenailleet ja odotan mielenkiinnolla koe- ja metsästyskokemuksia tämän koiran kanssa. Tarvittavat piirteet Masista löytyy, aika näyttää miten yhteispeli toimii tositilanteissa.
Näyttelyissä Vode menestyi oikein kivasti menneenä vuonna. Tallinnan reissulta maaliskuulta kotiin toimme kaksi sertiä ja toisena päivänä Vode oli ROP. Kevään näyttelyissä Tohmajärveltä lähti matkaan PU-4 sija ja ensimmäinen serti. Marraskuussa kävimme vielä Tuusniemen ryhmänäyttelyssä, jossa Vode oli PU-4 saaden vara-sertin. Kävimme näyttelyissä Suomessa menneenä vuonna kuusi kertaa. Masikin oli mukana Tuusniemellä, kuitenkaan sijoittumatta pentuluokassa neljän parhaan joukkoon.
Mätsäreissä Vode ja Masi tekivät yllätyksen joulukuussa, Masin ollessa pentujen punaisten toinen(!!) ja Vode Best In  Show 3!!!

Tältä vuodelta toivon paljon hyviä kokemuksia koirieni kanssa treenatessa ja kilpaillessa. Edessä on varmasti myös vastoinkäymisiä, mutta ne kasvattavat niin koiria kuin minuakin ohjaajana. Voden kanssa on toiveissa startata syksyllä nomessa alo-luokassa ja kesän mittaan WT:ssä avoimessa. Masin kanssa etenemme siihen tahtiin, kun saamme hommia kuntoon. Tulevalle kesälle en vielä aseta kovin ihmeellisiä tavoitteita, olen tyytyväinen jos pääsemme kesän aikana taipumuskokeen hyväksytysti läpi. Jos treenit sujuvat mukavasti, niin voidaan me syksyllä kokeilla alokasluokkaakin. Näyttelyissä käymme tulevana vuonna Suomessa muutamia kertoja molempien kanssa, Voden kanssa piipahdamme varmaan ulkomaillakin.

Iso kiitos treenikavereillemme, Pohjois-Karjalan noutajakoirayhdistyksen nome-toimikunnalle, kasvattajallemme Satulle ja kouluttajillemme Heikille ja Marikalle menneestä vuodesta. Toivotan kaikille noutajakoirille hyviä noutoja ja ohjaajille tsemppiä uuden vuoden mukanaan tuomiin haasteisiin!