sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Taipparitreenitunnelmia

Voden kanssa ollaan viime ajat otettu iso askel taaksepäin kaikessa treenaamisessa. Totesin, että turhaan hätiköimme kaikkea hienoa opettelemaan, vaan tärkeämpää on saada perusasiat hyvään kuntoon.
Damien kanssa palautukset on edenneet varmempaan ja "rauhallisempaan" suuntaan. Olemme keskittyneet etenkin suun käymiseen ja siihen, että käteen palauttamiseen tulee varmuutta. Muut treenit saa nyt odottaa, koska eihän Vodelle itse tehtävien tekeminen tuota ongelmia. Koirasta onkin tullut huomattavasti rauhallisempi, vaikka vauhtia siltä tuskin pois saa ;D
Viime aikoina olen näyttänyt Vodelle myös paljon riistaa. Useiden kouluttajien mielestä Vodella ei palauttaminen vielä ole automaattista ja riistan palauttamisongelmat johtuvat juuri siitä. Pyrimme nyt Voden kanssa siihen, että riistan käsittely olisi rauhallista ja luovutukset tulisi huolella. Kaikesta onnistumisesta iloitaan ja palkataan koiraa, epäonnistumiset jätetään huomiotta. Itse tehtävien tekeminen ei tässäkään tapauksessa ole ongelma, joten treenit ovatkin nyt palauttamisen ja riistan pitämisen harjoittelua. Toivotaan, että näillä opeilla ja treeneillä päästään myös riistan kanssa eteenpäin! Voden kanssa ei ole kyse siitä, etteikö riista kiinnostaisi. Ylösoton jälkeen koira vain miettii että entäs sitten? Riistojen pitämiseen siis haemme varmuutta tällä hetkellä. Kun se asia saadaan kuntoon ja palauttamiset myös riistalla käteen, niin uskon että etenemme Voden kanssa nopeasti, kun perusasiat myös ohjauksissa alkavat olla hallussa.
Olinpa tuossa tehokas ja ilmoitin Voden taippareihinkin :) Kesäkuussa nähdään kuin meidän käy! Meni syteen tai saveen, niin kyllä me ainakin yritetään!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tohmajärvi ryhmänäyttely

Tänään se sitten tapahtui, Vode sai ensimmäisen sertinsä Suomesta ollessaan NUO ERI, NUK-1, SA, PU-4. Tuomarina oli Jurate Butkiene Liettuasta. Näyttelysivuilla on Voden arvostelu tältä tuomarilta. Hienoa, tätä olemme odottaneet! :)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kuulumisia kevään keskeltä

Lumet on sulaneet ja treenikausi startattu viimeisen päälle. Viikonloppuna treenattiin Namusillan kennelin järjestämässä koulutuksessa. Kouluttajat olivat mukavia ja matkaan tarttui paljon uusia vinkkejä treenaamiseen! Vode jaksoi tosi hyvin pitkät treenipäivät, toki odotteluakin sisältyi viikonloppuun paljon. Lauantaina treenattiin malttia, linjaa ja markkeerauksia. Ryhmässä oli kolme koiraa, joten saimme todella yksityistä opetusta. Keskityimme palauttamiseen ja tämä olikin meille todella antoisa päivä. Alun höyryilyjen jälkeen Vode suoritti tehtävät kivasti. Sunnuntaina treenattiin vähän markkeerausta, linjaa, lähihakua ja walk uppia! Saatiin paljon vinkkejä treenaamiseen ja siihen, miten eri asioita voi koiralle opettaa. Toinen walk up meni Vodella mainiosti. Pillikuuliaisuus lisääntyi viikonlopun aikana erittäin paljon ja sunnuntain tehtävissä Vode oli oikein hyvä.
Paljon on vielä oppimista, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa! Tänään käytiin treenaamassa vähän viikonlopun jäljiltä ja Vode oli aivan loistava! Kaikki meni niin kuin pitikin ja ohjaajakin osasi mielestään tehdä oikeat asiat oikeaan aikaan. Huomasin itsessäni sen, että olen kyllä oppinut itsekin paljon, jos ei koirakin. Kotona vielä tehtiin muutama palautustreeni, sitä kun ei voi koskaan harjoitella Voden kanssa liikaa. Kaikki damit tuli käteen ja tyylillä, olen niin iloinen!
Viikonloppuna aloitetaankin koekausi P-K noutajien WT-kokeilla. Emännän pitää tyytyä tällä kertaa talkoohommiin, mutta jospa me saataisiin taipparit läpi ja päästäisi vielä starttaamaan itsekin tämän kesän aikana! Torstaina alkaa sitten Nevalaisen Heikin järjestämä koulutus, jossa ollaan mukana. Innolla odottaen!
Sunnuntaina mennään kevään viimeisiin suunniteltuihin näyttelyihin Tohmajärvelle, jossa tuomarina on Jurate Butkiene Liettuasta. Ilmottautuneita flättejä on 10, saa nähdä kuinka meidän käy. Sen jälkeen pyhitetään aikamme nomeen ja vepeenkin, kunhan jäät lähtee ja vedet vähän lämpenee.