torstai 7. marraskuuta 2013

Vode NOWT ALO1!


Lauantain 12.10.2013 koe ei kaikilta osin onnistunut, tuloksena päivältä ALO0. Toisin kuin sunnuntaina 13.10.2013 Vode sai Liperistä WT-kokeista tuloksen ALO1 pistein 76!!! Olemme tästä huippuonnellisia! Sunnuntaina Vode oli hienosti kuulolla ja suoritti kaikki tehtävät hienosti ja yli odotusten lauantain jälkeen. Tästä Voden kanssa kohti uusia haasteita ja ensi kesän kokeita! WT:ssä sitten ollaankin jo avoimessa.

Masin kanssa noudot onnistuu jo mallikkaasti ja olemme siirtyneet hieman vaativampiin tehtäviin, yhdistäen tottelevaisuutta ja noutoja. Masi on oikein reipas flätin alku ja olenkin ollut todella tyytyväinen pentuun ja päätökseen ottaa toinen nome-koira Voden kaveriksi.

tiistai 6. elokuuta 2013

Jahtikausi lähestyy

Se olisi vain muutama päivä enää ja Vode pääsee ensimmäistä kertaa tänä syksynä passiin. Kyyhkyn metsästys alkaa 10. pvä lauantaina. Hyvän metsämarjasadon vuoksi kyyhkyjä ei toistaiseksi ole ruokinnalla hirveästi näkynyt, mutta toivotaan, että lauantaiaamuna ilmoille kajahtaa edes muutama laukaus.
Eipä tuota enää ole kauhean pitkä aika itse pääjahtiinkaan(sorsalle siis). Ankkoja ruokinnalla käy ihan mukavasti, joten sieltä saamme koiralle varmasti noutoja, jos vain sää meitä suosii. Odotamme jo innolla, että pääsemme kokeilemaan Vodelle niin paljon treenattuja asioita tositilanteissa. Perjantaina lähdemmekin passinrakennukseen ja venekin on saanut uuden, maastoisemman, maalipinnan kesän aikana!
Masi se vain kasvaa ja oppii päivä päivältä lisää uutta. Riistat pentu nappaa suuhunsa kovin pitkään empimättä. Riistoista lokki, varis ja fasaani on pennulle tällä hetkellä näytetty ja kaikki on napattu suuhun ja tultu esittelemään, että mitä kummaa täältä löytyikään! :) Uskon, että Masista vielä varttuu kelpo metsästyskaveri Voden rinnalle. Nyt odottelemme, että hampaat vaihtuvat, ennen kuin esittelemme pennulle taas riistaa. Istuminen sekä käskystä, että pillistä onnistuvat jo mukavasti ja olemmekin päässeet jo alkuun paikallaanoloharjoituksissa. Luoksetulo on myös sekä käskystä, että pillillä jo hyvällä alulla. Tuon pennun työinto ja miellyttämisenhalu tuntuu vain kasvavan viikkko viikolta, joten omistajan onkin laitettava jäitä hattuun, etteivät harjoitukset veny liian pitkiksi. Noutamisen alkeita harjoitellaan myös ja vesinoutojakin pentu on päässyt muutamia rantavedestä harjoittelemaan. Haluamme veden ja noutamisen tutuksi jo nyt, sillä ei mene aikaakaan, kun vedet jäähtyvät ja menevät pennulle liian viileiksi. Tämän pennun kanssa on varmasti mukava lähteä ensi keväänä harjoittelemaan hitusen vaativampia noutoja ja hakutehtäviä, kunhan talven ja tämän syksyn ajan harjoittelemme yhteistyötä ja noutamisen alkeita.
Kajo ja Roki olivat mukana mökkiretkellä saaressa, Roki nautti painileikeistä pennun kanssa ja Kajo uiskenteli innoissaan vedessä. Kohta pääsevät nekin tosihommiin, 20. pvä aletaan harjoitella. :)
Tässäpä tämän torpan terveisiä tältä erää! :)

lauantai 27. heinäkuuta 2013

27.7.2013 Kerimäki WT - ALO2!!!

Voden ja ohjaajan ihkaensimmäisestä WT-kokeesta(tai ylipäätään mistään kokeesta) saimme tulokseksi ALO2! Kahta pistettä jäi finaalipaikka vaille, ehkä ensi kerralla sitten ;) Voden kokonaissuorituksesta voin kyllä olla ylpeä, ohjausten kuuntelu vain parani rasti rastilta. Ohjaajan ratkaisuista olivat pisteet kiinni, mutta saimme reilusti arvokasta kokemusta! Nyt suunnittelemaan uusia kokeita, meillä oli niin mukavaa! :D


torstai 4. heinäkuuta 2013

Pojat






Vode on nyt ilmoitettu ensimmäiseen WT-kokeeseen. Kerimäellä siis kokeilemme onneamme tässä kuussa. :)

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Koko lauma kasassa

Kävimme tänään koko koiralauman kanssa saaressa uimassa ja purkamassa energiaa. Mukana olivat pennun ja Voden lisäksi myös Kajo ja Roki. Ystävälläni on Masista 6 päivää nuorempi lagotto romagnolon pentu, Tofu, jonka kanssa leikit sujuivat hienosti! Lisäksi ystävälläni oli mukana kaksi suomenajokoiraa ja vanhempi lagotto.
Koko koiralauma tuli toimeen hienosti ja metsästyskoirat nauttivat saadessaan juosta ja uida mielin määrin. Masi ja Tofu leikkivät itsensä ihan puhki. On minulla vaan maailman paras lauma <3 Kaikki tulevat toimeen niin hienosti, vaikka ovatkin uroksia ja narttujakin oli paikalla.
Pentu teki elämänsä ensimmäiset noudotkin eilen. Kaksi noutoa onnistuivat hienosti. Jätimme asian taas hautumaan ja opettelemme lisää, välillä aina muistutellen ja harjoitellen mitä se noutaminen on. :) Pentuarki onkin oikeastaan ihan kivaa ja on mahtavaa opettaa pennulle kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Kuvia mökkireissusta kuvagalleriassa!

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Voden taipparit

Muutama kuva Voden taippareista.

Kuvat: Teijo Kostian

 Haku

 Vakavat ilmeet ennen jälkeä

 Nyt voi jo tuulettaa!

Kunniakirjojen jako

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Masi muutti taloon

Viikko sitten laumamme sai lisäystä, kun flattipoika Taka-Tapiolan Masi muutti meille. Masi on nyt reilut 11 viikkoa vanha, oikein pirteä ja reipas koiranalku. Täällä blogissa seuraamme myös Masin kehitystä nome-koiraksi. Hyvät merkit pennussa tälle "uralle" on, katsotaan ja seurataan kuin meidän käy. Masista lisää "koirat"-sivulla.




lauantai 15. kesäkuuta 2013

Taipumuskoe Liperi 15.6.2013

Tänään vietettiin koepäivää Liperissä ja kylläpä kannatti! Kotiinviemisiksi mukaan tarttui kunniakirja hyväksytysti suoritetusta taipumuskokeesta! Sääkin oli mitä mainioin kokeen aikana! Olemme väsyneitä, mutta ÄLYTTÖMÄN onnellisia! Klikkaa alla olevaa pöytäkirjaa, saadaksesi se isommaksi.


perjantai 7. kesäkuuta 2013

Vepekauden avaus

Keskiviikkona avattiin vepekausi POKS:in porukassa ja ensimmäiseksi kerraksi meni tosi hyvin. Veneen hinaus rantaan onnistui lopulta hienosti! Veneestä hyppy ei tuottanut ongelmia, näin vähän arvelinkin, kun Vode menee normaalistikin veteen pärskien ja loiskien. Kokeiltiin jo hieman vientiäkin ja ohjaajan ollessa veneessä ja avustaja lähettämässä koiraa niin sekin onnistui oikein mallikkaasti! Näyttää vähän siltä, että jossakin vaiheessa kesää kokeilemme sovea, köydestä kun saisi koiralle vielä vähän mieluisamman... Kuvia treeneistä on tulossa näillekin sivuille piakkoin, kunhan ne kuvat käsiini saan :)
Huomenna onkin vuorossa kenraalitaipparit. Onneksi niitä ei tarvitse jännittää vaan otamme ne treenaamisesta. Viikon päästä onkin sitten jo tosi kyseessä. Maanantaina vielä treenaamme Voden "ammattilaisen" avustuksella, loppuviikon koira saa huilia, olemme treenanneet nyt niin paljon riistaa. Kanikin tulee jo paremmin, variksetkin ihan hyvin. Ylösotot ovat, no, hitaita. Vode ei kuitenkaan riko riistaa, joten olen sen antanut tehdä itse päätökset ja pohtia hetken riistalla mitä tulisi tehdä. Siitä se sen sitten kuitenkin lopulta aina nappaa. Katsotaan mitä tuomari kokeessa siitä sanoo... Toivotaan vain, että kokeessa ei ole kamalan kuuma, viime aikojen säät kun ovat olleet mitä ovat. Koirasta on jo iltapäivällä veto pois, jos on kauhistuttava helle.

Rokikin kävi kaupungissa pyörähtämässä pari päivää, meidän ajuri kantoi frisbeetä! Se oli hupaisa näky, liekkö käytös opittua?? Roki nautti köllötellä viileässä sisällä, kun ulkona oli paahtavan kuuma. On se vain hieno ja kiltti poika <3

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Taipparitreenitunnelmia

Voden kanssa ollaan viime ajat otettu iso askel taaksepäin kaikessa treenaamisessa. Totesin, että turhaan hätiköimme kaikkea hienoa opettelemaan, vaan tärkeämpää on saada perusasiat hyvään kuntoon.
Damien kanssa palautukset on edenneet varmempaan ja "rauhallisempaan" suuntaan. Olemme keskittyneet etenkin suun käymiseen ja siihen, että käteen palauttamiseen tulee varmuutta. Muut treenit saa nyt odottaa, koska eihän Vodelle itse tehtävien tekeminen tuota ongelmia. Koirasta onkin tullut huomattavasti rauhallisempi, vaikka vauhtia siltä tuskin pois saa ;D
Viime aikoina olen näyttänyt Vodelle myös paljon riistaa. Useiden kouluttajien mielestä Vodella ei palauttaminen vielä ole automaattista ja riistan palauttamisongelmat johtuvat juuri siitä. Pyrimme nyt Voden kanssa siihen, että riistan käsittely olisi rauhallista ja luovutukset tulisi huolella. Kaikesta onnistumisesta iloitaan ja palkataan koiraa, epäonnistumiset jätetään huomiotta. Itse tehtävien tekeminen ei tässäkään tapauksessa ole ongelma, joten treenit ovatkin nyt palauttamisen ja riistan pitämisen harjoittelua. Toivotaan, että näillä opeilla ja treeneillä päästään myös riistan kanssa eteenpäin! Voden kanssa ei ole kyse siitä, etteikö riista kiinnostaisi. Ylösoton jälkeen koira vain miettii että entäs sitten? Riistojen pitämiseen siis haemme varmuutta tällä hetkellä. Kun se asia saadaan kuntoon ja palauttamiset myös riistalla käteen, niin uskon että etenemme Voden kanssa nopeasti, kun perusasiat myös ohjauksissa alkavat olla hallussa.
Olinpa tuossa tehokas ja ilmoitin Voden taippareihinkin :) Kesäkuussa nähdään kuin meidän käy! Meni syteen tai saveen, niin kyllä me ainakin yritetään!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tohmajärvi ryhmänäyttely

Tänään se sitten tapahtui, Vode sai ensimmäisen sertinsä Suomesta ollessaan NUO ERI, NUK-1, SA, PU-4. Tuomarina oli Jurate Butkiene Liettuasta. Näyttelysivuilla on Voden arvostelu tältä tuomarilta. Hienoa, tätä olemme odottaneet! :)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kuulumisia kevään keskeltä

Lumet on sulaneet ja treenikausi startattu viimeisen päälle. Viikonloppuna treenattiin Namusillan kennelin järjestämässä koulutuksessa. Kouluttajat olivat mukavia ja matkaan tarttui paljon uusia vinkkejä treenaamiseen! Vode jaksoi tosi hyvin pitkät treenipäivät, toki odotteluakin sisältyi viikonloppuun paljon. Lauantaina treenattiin malttia, linjaa ja markkeerauksia. Ryhmässä oli kolme koiraa, joten saimme todella yksityistä opetusta. Keskityimme palauttamiseen ja tämä olikin meille todella antoisa päivä. Alun höyryilyjen jälkeen Vode suoritti tehtävät kivasti. Sunnuntaina treenattiin vähän markkeerausta, linjaa, lähihakua ja walk uppia! Saatiin paljon vinkkejä treenaamiseen ja siihen, miten eri asioita voi koiralle opettaa. Toinen walk up meni Vodella mainiosti. Pillikuuliaisuus lisääntyi viikonlopun aikana erittäin paljon ja sunnuntain tehtävissä Vode oli oikein hyvä.
Paljon on vielä oppimista, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa! Tänään käytiin treenaamassa vähän viikonlopun jäljiltä ja Vode oli aivan loistava! Kaikki meni niin kuin pitikin ja ohjaajakin osasi mielestään tehdä oikeat asiat oikeaan aikaan. Huomasin itsessäni sen, että olen kyllä oppinut itsekin paljon, jos ei koirakin. Kotona vielä tehtiin muutama palautustreeni, sitä kun ei voi koskaan harjoitella Voden kanssa liikaa. Kaikki damit tuli käteen ja tyylillä, olen niin iloinen!
Viikonloppuna aloitetaankin koekausi P-K noutajien WT-kokeilla. Emännän pitää tyytyä tällä kertaa talkoohommiin, mutta jospa me saataisiin taipparit läpi ja päästäisi vielä starttaamaan itsekin tämän kesän aikana! Torstaina alkaa sitten Nevalaisen Heikin järjestämä koulutus, jossa ollaan mukana. Innolla odottaen!
Sunnuntaina mennään kevään viimeisiin suunniteltuihin näyttelyihin Tohmajärvelle, jossa tuomarina on Jurate Butkiene Liettuasta. Ilmottautuneita flättejä on 10, saa nähdä kuinka meidän käy. Sen jälkeen pyhitetään aikamme nomeen ja vepeenkin, kunhan jäät lähtee ja vedet vähän lämpenee.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Hyvinkään flättierkkari

Tänään vietettiin päivä Hyvinkäällä erkkarissa. Vode oli hienosti ERI, NUK-2 ja sai SA:n. Tuomarina oli Gemma Jacobs Iso-Britanniasta. Voden arvostelu näyttelysivulla!





keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Matkakuumetta

Huomenna lähdetäänkin koko porukka kohti Heinolaa. Lauantaina on Hyvinkäällä flättierkkarit, tuomarina Gemma Jacobs Iso-Britanniasta. Samalla käydään vähän lomareissulla ja pidetään taukoa nomeiluista.
Eilen treenailtiin pitkälle iltaan mukavan porukan kanssa. Voisipa sanoa, että oli tämän "kesän" ensimmäiset maastotreenit. Lunta on vielä vähän, mutta ei niin paljoa, että treenailuja haittaisi. Markkeeraukset meni superhyvin, vissiin on pienet muistuttelutreenit avittaneet asiaa :D Linjat ja suunnat meni kanssa ihan ok. Huonona puolena oli taas se, että dameja tipahteli alkuun jalkojen juureen. Hohhoijjaa. "Pidä" käskyllä sain damit kuitenkin tulemaan loppua kohden paremmin... Mistä ihmeestä me kaivetaan tuohon palauttamiseen varmuutta?
Vode on ilmoitettu nyt kahteen koulutukseenkin, Namusillan nomeviikonloppuun ja erään uudemman kouluttajan pidempiaikaiseen treeniin. Molempia koulutuksia pitää pitkäaikaiset harrastajat, joten varmasti saadaan hyviä vinkkejä ja neuvoja kotitreeniin. Nämä koulutukset onkin uudemmalle harrastajalle ehdottoman tärkeitä.
Nyt lähdetään vielä pitämään pikkutreenit toisen flättiharrastajan kanssa, sitten keskitytään viikonlopun viettoon ja erkkariin!

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Nometreeniä

Tänään käytiin taas treenailemassa linjaa ja markkeerauksia Millan ja Maxin kanssa. Kuvia galleriassa!


tiistai 9. huhtikuuta 2013

NOME treeniä aurinkoisessa kevätsäässä

Tänään tehtiin linjaa ja pari markkeeraustakin ihanassa kevät säässä! Linjat meni hienosti, on se Vode vain edennyt hurjan paljon lyhyessä ajassa. Voi olla jo luovutuksistakin vähän ylpeä, yksikään dami ei tippunut ja kaikki tulivat suoraan käteen. Emännältä vain karkasi kyllä pillitys käsistä eräällä linjalla, tuli vaikka sun minkä näköistä piippiä, eikä mikään tarkoittanut mitään :D Kuka se treeniä kaipasikaan, emäntä vai koira? Koira pysyi ryhmässä hallinnassa ilman hihnaa koko treenien ajan, iso askel sekin, kun uskaltaa luottaa koiraan vaativimmissakin tilanteissa. Markkeeraukset toisaalta, noh, treeniä treeniä vaan, ehkä laitetaan vielä "talviloman" piikkiin. Viimeinen kuitenkin oli tosi hyvä, joten ei siitäkään huono maku jäänyt ja kaikki damit kuitenkin löytyi koiran omalla työllä. Jos sitä treenatessa kaipaa niitä palkitsevia päiviä, niin voin kyllä todeta, että tämä oli sellainen.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Liperin näyttely

Näyttelyssä kävi, niin kuin vähän arvelinkin. Koira meni kivasti, mutta ei oltu tuomarin mieleen tällä kertaa, tuloksena H. Seuraavana vuorossa Hyvinkään flättierkkari kahden viikon päästä! Taisi olla uroksia ilmoitettu yli 70, että ehkä ei sinnekään aseteta minkäänlaisia tavoitteita :)
Tänään käytiin Voden kanssa "kesän" ensimmäisellä pyörälenkilläkin, tiet alkaa olla sen verran sulat, että uskaltaa tuon kanssa lähteä liikkeelle :D Tervetuloa kesä! :)

Vode Liperissä

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Huomenna Liperin ryhmänäyttelyyn!

Huomenna olisi vuorossa Liperin rn. Vodelta on karva vaihtumassa ja keväiset rapakot houkuttelivat tuonkin vesipedon puoleensa, joten odotukset huomisen suhteen ei ole kovin korkeat. Pääasia, että koira esiintyy edukseen vaikka ei parhaimmassa mahdollisessa näyttelyturkissa olekaan :) Tullaan kotiin ainakin yhtä kokemusta rikkaampana! :)